Overprint verification

Overdrukcontrole

Global Graphics (www.globalgraphics.com) heeft een gebruiksvriendelijke controlestrip op de markt gebracht om te controleren of kleurproeven, die gemaakt zijn van files die als PDF/X Plus worden doorgestuurd, correct worden weergegeven. Met toestemming van Global Graphics kan Medibel+ (via de Ghent PDF Workgroup) de overdrukcontrolestrip gratis via zijn website aanbieden.

Medibel+ raadt het gebruik van deze controlestrip aan ; wat betekent dat de controlestrip van Global Graphics kan worden gebruikt om te controleren of overdruk op de juiste manier gebruikt wordt wanneer files worden bekeken of wanneer er een proef van wordt gemaakt. Indien de proef correct of met overdruk aangemaakt werd, mag geen enkele “X” verschijnen in deze strip. Indien dit wel het geval is, werd de proef zonder overdruk aangemaakt en kan de ontvanger hiermee rekening houden.

Naar gelang van de structuur van de workflow en uw plaats daarin, kunt u in uw ontwerptoepassing de controlestrip aan uw files toevoegen of dat in een bestaande PDF-file doen.

Om de controlestrip toe te voegen in:

een ontwerptoepassing (bv. Adobe InDesign of QuarkXPress): download de EPS-versie van de controlestrip en plaats hem buiten de valse snit en uit de buurt van snij- en registertekens op de pagina

  • klik hier om de controlestrip te downloaden (eps)
  • klik hier om de gebruiksaanwijzing te downloaden (pdf)

een Enfocustoepassing: Enfocus Software heeft een Action List aangemaakt die de overdrukcontrolestrip van Global Graphics toevoegt aan een PDF-file in elke Enfocustoepassing. Hieronder vindt u links voor de Action List en een gebruiksaanwijzing ervan

  • klik hier om de Action List voor Windows te downloaden
  • klik hier om de Action List voor Mac te downloaden
  • klik hier om de gebruiksaanwijzing te downloaden (pdf)